Δακτύλιος υπεδάφιας άρδευσης δένδρων LS BLUELITE-RING

  Πρόκειται για μία καινοτόμο τεχνική υπεδάφιας άρδευσης δένδρων. Αποτελείται ένα σωλήνα άρδευσης ο οποίος είναι τοποθετημένος εντός ενός ανθεκτικού ειδικού καλύμματος υψηλής αποθήκευσης και ομοιόμορφης διανομής του νερού.   

  Το κάλυμμα του σωλήνα αποτελείται από διασυνδεδεμένους πόρους αέρα σε ποσοστό έως 90%, με αποτέλεσμα να παρουσιάζει έντονη τριχοειδή λειτουργία. Ο δακτύλιος BLUELITE-RING τοποθετείται περιμετρικά του κορμού του δένδρου και σε βάθος 5-10 cm από την επιφάνεια του εδάφους, ώστε να έρχεται σε επαφή με την άνω περιοχή της ριζόμπαλας του δένδρου. Το νερό της άρδευσης κατανέμεται με την τριχοειδή λειτουργία στο σύνολο του ειδικού καλύμματος και στη συνέχεια ποτίζει ομοιόμορφα τη γύρω περιοχή της μπάλας του δένδρου, σε μία μεγάλη επιφάνεια επαφής. Συνδυάζεται ιδανικά με το πλέγμα διανομής νερού δένδρων LS LITE-NET TREE, με αποτέλεσμα το νερό άρδευσης να μεταφέρεται άμεσα και αποτελεσματικά απευθείας στις ρίζες του δένδρου.  

  Ο δακτύλιος BLUELITE-RING είναι ιδανικός για αυτόματο και οικονομικό πότισμα δέντρων. Το κάλυμμα προστατεύει το σωλήνα από την είσοδο των ριζών, καθώς και από την υπεριώδη ακτινοβολία και τους βανδαλισμούς όταν τοποθετείται επιφανειακά. Είναι απλός και εύκολος στην εγκατάσταση.

Εφαρμογές