Σύστημα σταθεροποίησης χλοοτάπιτα EccoDAL

Διάτρητο πλέγμα που παραμένει ισχυρό σε πολύ μεγάλο φορτίο αλλά και ακραίες καιρικές συνθήκες.

Σύστημα σταθεροποίησης χλοοτάπιτα [EccoDAL]


Το σύστημα σταθεροποίησης χλοοτάπητα EccoDal δημιουργεί λειτουργικές, πράσινες επιφάνειες, ανθεκτικές στην έντονη χρήση και την κίνηση ή στάθμευση οχημάτων.

Πρόκειται για διάτρητο πλέγμα που παραμένει ισχυρό σε πολύ μεγάλο φορτίο αλλά και ακραίες καιρικές συνθήκες, ενώ έχει πλήρως φυσικό αποτέλεσμα.

Είναι απόλυτα υδατοπερατό, συμβάλλοντας έτσι στη μείωση των σκληρών επιφανειών στη βελτίωση του μικροκλίματος, στην ενίσχυση των υπόγειων υδάτων και στην πρόληψη των πλημμυρικών φαινομένων.

Πλεονεκτήματα

  • Το σύστημα σχεδιάστηκε ειδικά για τη σταθεροποίηση χλοοτάπητα σε σύγκριση με άλλα συστήματα που μπορούν να σταθεροποιήσουν παράλληλα και αδρανές υλικό. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του είναι εξειδικευμένα για πλήρωση με χλοοτάπητα.
  • Αντοχή στον παγετό. Το σύστημα είναι κατασκευασμένο από Πολυαιθυλένιο Υψηλής Πυκνότητας (HDPE), γεγονός που του επιτρέπει να παραμένει εύκαμπτο και να μη σπάει ακόμη και σε θερμοκρασίες μέχρι -20ο C.
  • Αντοχή στις διαφορές θερμοκρασίας. Το σύστημα διαθέτει αρμούς διαστολής για την αντιμετώπισης των θερμοκρασιακών διαφορών και την αποτροπή της όποιας μετακίνησης.
  • Εύκολη και γρήγορη εγκατάσταση.
  • Δυνατότητα επιλογής μεταξύ μαύρου και πράσινου χρώματος.

Υποστηρικτικό Υλικό

egxeiridio
pdf_1
Οδηγίες τοποθέτησης

Εγκατάσταση

1

Εκσκαφή

Εκτελούνται οι αναγκαίες εργασίες εκσκαφής και αφαιρείται τα επιφανειακό έδαφος.

2

Τοποθέτηση ορίων

Στην περίπτωση χρήσης στοιχείων οριοθέτησης αυτά τοποθετούνται 1-2 cm πάνω από τα φύλλα του συστήματος σταθεροποίησης αδρανών υλικών.

3

Προσθήκη υπόβασης

Η υπόβαση πρέπει να φτάνει σε βάθος τουλάχιστον 25 cm και να γίνει συμπίεση με δονητική πλάκα. Η υπόβαση μπορεί να αποτελείται από: λάβα, θραύσματα ασβεστόλιθου, πορφυρίτη, σκυροδέματος (μέγεθος κόκκου: 16-32 mm ή 20-40 mm). Τα κενά καλύπτονται με εδαφικό υπόστρωμα. Προτείνεται η αποφυγή της χρήσης θραυσμάτων από τούβλα, καθώς κονιορτοποιούνται με την πάροδο του χρόνου.

4

Εφαρμογή της στρώσης οριζοντίωσης

Το βάθος της στρώσης οριζοντίωσης για εφαρμογές οχημάτων είναι 5 cm ενώ για εφαρμογές που δεν περιλαμβάνουν τη διέλευση και στάθμευση οχημάτων είναι 15 cm. Η στρώση αυτή μπορεί να αποτελείται από λάβα (μέγεθος κόκκων: 0-4 mm).

5

Εγκατάσταση συστήματος ECCODal®

Οι μονάδες του συστήματος ECCOdal® εγκαθίστανται στην επιφάνεια και ασφαλίζονται μέσω των αρμών διαστολής που διαθέτουν, αφού κοπούν στις επιθυμητές διαστάσεις με δίσκο κοπής.

6

Προσθήκη υποστρώματος στο σύστημα ECCODal®

Προστίθεται κατάλληλο εδαφικό υπόστρωμα για την πλήρωση του συστήματος.

7

Σπορά

Η διαδικασία ολοκληρώνεται με την εφαρμογή της σποράς χλοοτάπητα επιφανειακά του συστήματος.

8

Επιθεώρηση

Προτείνεται τελική επιθεώρηση μερικές εβδομάδες μετά την αρχική χρήση.

Εφαρμογές

Το σύστημα σταθεροποίησης χλοοτάπητα EccoDal είναι κατάλληλο για διάφορες εφαρμογές όπως σε υπαίθριες διαμορφώσεις, διαδρόμους κίνησης πεζών και μονοπάτια, οδούς πρόσβασης και στάθμευσης οχημάτων, προσβάσεις πυροσβεστικών οχημάτων, αθλητικούς χώρους.

 
eccodal