Σύστημα κάθετης φύτευσης VersiWall GP 2060 [VGP]

Πρόκειται για ένα σύστημα κάθετης φύτευσης που παρουσιάζει μεγάλη ευκολία εγκατάστασης και συντήρησης. Τα φυτοδοχεία που αποτελούν και τη βασική επαναλαμβανόμενη μονάδα του συστήματος, προσφέρουν μια ποικιλία επιλογών τοποθέτησης, πυκνότητας, υποστρωμάτων και μοτίβο φύτευσης, για την κάλυψη των διαφορετικών απαιτήσεων και αναγκών.   Το κάθε φυτοδοχείο τοποθετείται απευθείας στο πλαίσιο τοποθέτησης VersiWall και μέσω δύο βραχιόνων ασφαλείας εμποδίζεται η ακούσια μετακίνησή τους, π.χ. λόγω ανέμου.   Τα φυτοδοχεία VGP μπορούν εύκολα να αφαιρεθούν από το πλαίσιο, μεμονωμένα, για συντήρηση ή τροποποίηση του σχεδιασμού. Κάθε φυτοδοχείο διαθέτει χώρο συλλογής νερού και επιτρέπει την επαναχρησιμοποίηση του αποθηκευμένου νερού μέσω του τριχοειδούς φαινομένου, ευνοώντας την ανάπτυξη των φυτών.   Υπάρχει η δυνατότητα εγκατάστασης αυτόματου δικτύου άρδευσης, με τοποθέτηση αγωγών διαμέτρου Φ16 σε συγκεκριμένες θέσεις στερέωσης του πλαισίου.   Η εγκατάσταση του συστήματος κάθετης φύτευσης μπορεί να γίνει με ασφάλεια και ευκολία από ένα άτομο.

vgp

Πλεονεκτήματα

Πυκνότητα φυτών

Η ευελιξία στην τοποθέτηση των φυτοδοχείων τόσο καθέτως (σε μεταξύ τους απόσταση 150mm ή 225mm) όσο και οριζοντίως (σε μεταξύ τους απόσταση 200mm ή 250mm) στα πλαίσια τοποθέτησης, επιτρέπει τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ αραιής ή πυκνής φύτευσης, ενώ παράλληλα παρέχει και ποικιλία επιλογών αλλαγών, σχεδίασης και μοτίβο.

Ασφάλεια

Οι βραχίονες ασφαλείας εμποδίζουν την ακούσια μετακίνηση των φυτοδοχείων.

Αποστράγγιση

Η έξοδος αποστράγγισης επιτρέπει τη ροή περίσσειας νερού στα υποκείμενα δοχεία και την απομάκρυνση του νερού στο χαμηλότερο επίπεδο.

Πλάκα διαφράγματος

Κατανέμει την άρδευση, αποτρέπει τη διαρροή των υποστρωμάτων και επιτρέπει στα φυτοδοχεία να επικαλύπτονται καταλλήλως σε περίπτωση πυκνής φύτευσης.

Επαναχρησιμοποίηση νερού

Κάθε φυτοδοχείο διαθέτει χώρο συλλογής νερού, το οποίο προσλαμβάνεται από το φυτό μέσω του τριχοειδούς φαινομένου και χρησιμοποιείται εκ νέου.

Εφαρμογές

Το σύστημα κάθετης φύτευσης είναι κατάλληλο για εφαρμογές σε εξωτερικούς, αλλά και εσωτερικούς χώρους. Μπορεί να αποτελέσει σημείο εντυπωσιασμού σε χώρους υποδοχής ξενοδοχείων και χώρους εστίασης, να διακοσμήσει ιδιωτικές κατοικίες, να αποκρύψει μονότονους τοίχους ή περιφράξεις, να εγκατασταθεί σε υφιστάμενη τοιχοποιία ή και σε ειδικές βάσεις στην περίπτωση που είναι ανεπιθύμητη η διάτρηση.