Σύστημα κάθετης φύτευσης VGP

Μία οικονομική και αποτελεσματική λύση για τη μετατροπή μονότονων τοίχων σε αισθητικά ευχάριστα και "ζωντανά" στοιχεία.

Σύστημα κάθετης φύτευσης VersiWall GP 2060 [VGP]


Πρόκειται για ένα σύστημα κάθετης φύτευσης που παρουσιάζει μεγάλη ευκολία εγκατάστασης και συντήρησης.

Τα φυτοδοχεία που αποτελούν και τη βασική επαναλαμβανόμενη μονάδα του συστήματος, προσφέρουν μια ποικιλία επιλογών τοποθέτησης, πυκνότητας, υποστρωμάτων και μοτίβο φύτευσης, για την κάλυψη των διαφορετικών απαιτήσεων και αναγκών.

Το κάθε φυτοδοχείο τοποθετείται απευθείας στο πλαίσιο τοποθέτησης VersiWall και μέσω δύο βραχιόνων ασφαλείας εμποδίζεται η ακούσια μετακίνησή τους, π.χ. λόγω ανέμου.

Τα φυτοδοχεία VGP μπορούν εύκολα να αφαιρεθούν από το πλαίσιο, μεμονωμένα, για συντήρηση ή τροποποίηση του σχεδιασμού. Κάθε φυτοδοχείο διαθέτει χώρο συλλογής νερού και επιτρέπει την επαναχρησιμοποίηση του αποθηκευμένου νερού μέσω του τριχοειδούς φαινομένου, ευνοώντας την ανάπτυξη των φυτών.

Υπάρχει η δυνατότητα εγκατάστασης αυτόματου δικτύου άρδευσης, με τοποθέτηση αγωγών διαμέτρου Φ16 σε συγκεκριμένες θέσεις στερέωσης του πλαισίου.

Η εγκατάσταση του συστήματος κάθετης φύτευσης μπορεί να γίνει με ασφάλεια και ευκολία από ένα άτομο.

Πλεονεκτήματα

Υπόστρωμα φύτευσης: Το σύστημα κάθετης φύτευσης επιτρέπει ευρεία επιλογή υποστρωμάτων φύτευσης.

Όγκος υποστρώματος φύτευσης: Το κάθε φυτοδοχείο έχει χωρητικότητα 1,8 λίτρα χώματος, το ισοδύναμο δοχείου φύτευσης διαμέτρου 150 mm.

Μέγεθος φυτοδοχείου: Φυτοδοχείο πλάτους 200 mm επιτρέπει την εύκολη φύτευση και δίνει επαρκή χώρο για την κατάλληλη ανάπτυξη των φυτών.

Άρδευση: Οι σωλήνες άρδευσης διατρέχουν το σύστημα κάθετης φύτευσης ανάμεσα από τα δοχεία ή στο πίσω μέρος του πλαισίου τοποθέτησης.

Υλικό: Τα φυτοδοχεία αλλά και τα πλαίσια τοποθέτησης κατασκευάζονται από ανακυκλωμένο πολυπροπυλένιο σταθεροποιημένο με υπεριώδη ακτινοβολία, το οποίο πληρεί τις προδιαγραφές για διεθνή πιστοποίηση "Πράσινου κτιρίου".

Εγκατάσταση: Πλαίσια τοποθέτησης διευκολύνουν την DIY εγκατάσταση και την εύκολη τοποθέτηση των φυτοδοχείων.

Υποστηρικτικό Υλικό

egxeiridio
pdf_1
Οδηγίες τοποθέτησης

Εφαρμογές

Το σύστημα κάθετης φύτευσης είναι κατάλληλο για εφαρμογές σε εξωτερικούς, αλλά και εσωτερικούς χώρους. Μπορεί να αποτελέσει σημείο εντυπωσιασμού σε χώρους υποδοχής ξενοδοχείων και χώρους εστίασης, να διακοσμήσει ιδιωτικές κατοικίες, να αποκρύψει μονότονους τοίχους ή περιφράξεις, να εγκατασταθεί σε υφιστάμενη τοιχοποιία ή και σε ειδικές βάσεις στην περίπτωση που είναι ανεπιθύμητη η διάτρηση.